“Om den welstand des lichaams te bevorderen. Een eeuw KDO in Deurne”

 Op zaterdag 28 oktober 2017 zal gymnastiek- en turnvereniging KDO Deurne het boek presenteren “Om den welstand des lichaams te bevorderen. Een eeuw KDO in Deurne” dat in samenwerking met Heemkundekring H.N. Ouwerling tot stand is gekomen.

Toen in december 2015 het jubileumjaar van KDO Deurne werd afgesloten met een tentoonstelling over KDO Deurne in het heemhuis ontstond het idee om al deze verzamelde informatie vast te leggen in een boek over KDO Deurne. Na overleg tussen KDO Deurne en de heemkundekring H.N. Ouwerling in februari 2016 namen Josée van der Loo-Peerbooms, Ed van de Kerkhof en Marcel van der Voort de uitdaging aan. Een flink karwei werd door hen beslecht. Maar liefst 168 pagina’s vertellen het verhaal van een eeuw KDO in Deurne.
In vijf hoofdstukken nemen ze u mee van den eerste beginne van het “oude KDO” in de periode 1913 tot 1939, de heroprichting van het huidige KDO in 1940 tot midden jaren 70, de doorstart in 1976 tot eind jaren 90 en in het vierde hoofdstuk de 21 eeuw. Het vijfde hoofdstuk verbeeldt de huidige club anno 2017. Het boek kost 19,95 euro.

 Presentatie

Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt het boek gepresenteerd om 15:00 uur in de hal van het gemeentehuis.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
Diegene die ingeschreven hebben voor het boek kunnen het boek na de presentatie ophalen. Op latere tijdstippen kunnen deze ook bij KDO Deurne worden afgehaald.
Het boek kan gekocht worden bij KDO Deurne en bij boekhandel Berkers.
De opbrengst van het boek zal gebruikt worden voor de realisatie van een nieuwe accommodatie voor KDO Deurne.