Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf september 2015 kan dit echter bij gymnastiek vereniging KDO DEURNE en basisschool d’n Heiakker.

Speciaal voor uw kind(eren): het Nijntje Beweegdiploma

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf 31 augustus 2015 kan dit echter bij KDO Deurne! KDO Deurne is in samenwerking met Basisschool D’n Heiakker gestart met het nijntje Beweegdiploma.

Waarom het Nijntje Beweegdiploma?

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met Nijntje en de KNGU

Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma . Het

Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar)

Enthousiaste reacties van ouders

Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd : ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Hoe haalt uw kind het Nijntje Beweegdiploma?

Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Geef hem of haar dan op voor het Nijntje Beweegdiploma!

De lessen vinden plaats op donderdag van 16.00-17.00  in de gymzaal van de KDO op de Haspelweg 11 te Deurne.

Meer weten? Of bent u al zo enthousiast dat u uw kind wil opgeven? Neem gerust contact met ons op via beweegdiploma@kdodeurne.nl, onderstaande personen kunnen u meer vertellen.

Een sportieve groet,

Mara van de Manakker - Trainster KDO beweegdiploma

Renee Jacobs - Bestuurslid KDO beweegdiploma