Afdrukken

Sinds november 2014 is KDO Deurne gestart met luchtacrobatiek "Tissu".

Wat is Tissu?

Tissu, ook wel "aerial silk" genoemd, is een pure circusact die iedereen wel minimaal 1 keertje gezien heeft in het circus zelf of tijdens het eerste seizoen van Holland’s Got Talent. In een lang doek worden hoog boven de grond verschillende technieken uitgevoerd. Veel vrouwen laten echt lenigheids-houdingen zien, de mannen doen vaak technieken die kracht kosten, maar het kan natuurlijk ook andersom!

Waar leer je nu tissu? Tissu uitproberen gaat niet zomaar. Van de weinige lessen die er gegeven worden, zijn er velen bij bijv. jeugdcircussen enkel voor kinderen. Tissu is ook niet iets wat je zomaar even zelf probeert, want wie kan er nu 7 meter doek kwijt in zijn huis?

Ilse van Dijk heeft het initiatief genomen deze acrobatische sport onder de knie te krijgen en geeft hierin lessen. Tijdens de lessen besteden we vooral aandacht aan het veilig aanleren van de technieken. Iedereen krijgt de kans om op zijn/haar snelheid te werken. Zo leer je de beginners technieken zoals klimmen, voetknopen en houdingen. En van daaruit wordt de lat telkens hoger gelegd om mooiere en complexere oefeningen te leren.

Kledingadvies:

Omdat het doek vaak flinke wrijving met de huid oplevert, raden we aan om lange mouwen en een strakke, lange broek te dragen. Een turnpakje met een lange legging is erg geschikt. Verder raden we aan om op turnschoentjes of blote voeten te trainen, buitenschoenen zijn sowieso verboden in de gymzaal. Lang haar dient vast/in een staart gedragen te worden.

Hieronder een show van Isabelle Chassé in Cirque du Soleil.

Interesse en 16 jaar of ouder?

Kom een keer kijken op vrijdagavond om 19:30 uur in de in de gymzaal van het voormalige Hub van Doorne college ingang Haspelweg 11 en draai een proefles mee. U bent van harte welkom. Ook via deze site kunt u meer informatie opvragen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Wilanda Thielen.