Kleuters (2 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. De lessen zijn gericht op de motorische ontwikkeling van het kind. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders.

Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.

Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitge-gaan van de belevingswereld van het kind, door bijvoorbeeld iets aan te bieden m.b.v. een prentenboek of een beer.

Nijntje Beweegdiploma

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf 31 augustus 2015 kan dit echter bij KDO Deurne! KDO Deurne is in samenwerking met Basisschool D’n Heiakker gestart met het Nijntje Beweegdiploma.
Met ingang van 1 september 2017 worden de lessen gegeven in onze accomodatie aan de Haspelweg

Waarom het Nijntje Beweegdiploma?

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Gymmieturnen

Gymmieturnen is een leer- en oefenstof, die gericht is op recreatieve gymnasten van 6 tot 14 jaar. Het complete Gymmieturnenpakket bestaat uit drie delen. In de delen 1 en 2 wordt de oefenstof uitgewerkt binnen elf profiellijnen.
Voor iedere profiellijn zijn er drie oefensituaties uitgewerkt per deel, die naadloos op elkaar aansluiten. In deel drie wordt er meer gelet op de techniek van de profiellijnen en zijn er oefeningen samengesteld, die door de gymnasten moeten worden uitgevoerd.
 
 

Het bijzondere aan Gymmieturnen is dat er mogelijkheden zijn om met regelmaat meetmomenten te laten plaatsvinden, onderling of met andere verenigingen.
 
Kom eens kijken op onze accommodatie aan de Haspelweg 11, kijk bij lesroosters voor de tijden.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Wilanda Thielen