Geschiedenis

Acrobatische gymnastiek bestaat bij KDO al vanaf de oprichtingsdatum. Kijk maar eens bij het hoofdstuk geschiedenis. Vanaf de begin jaren '80 werd onder de stimulerende leiding van Linda Berkers Acrogym bij KDO immens populair. Dat acrogym mede daardoor steeds populairder wordt en blijft groeien, mag dan ook duidelijk zijn.Je kunt al vanaf 6 jaar met de sport beginnen en deze tot op hoge leeftijd uitoefenen. Het leuke is bovendien de mix tussen jong en oud. De onderpartner die vaak ouder is, lift als het ware de jongere en veel lichtere bovenpartner. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl hij of zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door één of meerdere partners.
 
Oefeningen
 
De oefeningen moet je uiteraard alleen in een sporthal onder goede en deskundige begeleiding uitvoeren. Bij de oefeningen kun je werken aan rustige balans- of juist snelle tempo-oefeningen. Het leren beheersen van het lichaam is bovendien ideaal om ook in andere sporten dan gymnastiek te kunnen gebruiken. Maar het leuke is vooral dat je bij de oefeningen met anderen bezig bent en iets moois presteert. Als de oefeningen goed worden uitgevoerd, is het vanaf de kant een fantastisch schouwspel om naar te kijken.
 
De oefeningen moet je uiteraard alleen in een sporthal onder goede en deskundige begeleiding uitvoeren. Bij de oefeningen kun je werken aan rustige balans- of juist snelle tempo-oefeningen. Het leren beheersen van het lichaam is bovendien ideaal om ook in andere sporten dan gymnastiek te kunnen gebruiken. Maar het leuke is vooral dat je bij de oefeningen met anderen bezig bent en iets moois presteert. Als de oefeningen goed worden uitgevoerd, is het vanaf de kant een fantastisch schouwspel om naar te kijken. Tijdens die oefeningen worden er bijvoorbeeld menselijke piramides gemaakt, wordt er door een lichtere sporter bij de partner(s) op de handen gesteund en wordt de bovenpartner daarna de lucht ingegooid, bijvoorbeeld voor een salto. Ook worden er door onze verenigingen shows gemaakt met een spectaculaire combinatie van licht, geluid en flitsende kostuums..Als je het leuk vindt om met anderen samen te werken en zowel gymnastiek als acrobatiek je aanspreken, is acrogym zeker wat voor jou. De sport is zoals gezegd een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen. Het leuke is dat iedereen aan acrogym kan meedoen en het is te beoefenen in combinatie met andere takken van gymnastiek. Acrogym blijft geweldig om te doen, ook bijvoorbeeld voor turners en turnsters die eraan denken te stoppen met het toestelturnen.
 
Kijk hieronder even naar een mooie performance van een belgisch trio op het WK.
 
 
Enthousiast?
 
Is acrogym ook iets voor jou? Meld je dan aan bij gymnastiek- en turnvereniging KDO Voor meer informatie kun je terecht bij: Linda Berkers.