Afgelopen weekend vonden in Zwolle de landelijke halve finales acrobatische gymnastiek plaats. Het doel was om vanuit deze wedstrijd door te stromen naar het NK. Door het behalen van de limiet en een hoge klassering hadden vijf groepjes die namens KDO deelnamen kans om verder te komen.

Op zaterdag was het tot het allerlaatste moment toe super spannend. KDO stond derde, maar helaas gooide de op één na laatste oefening van de concurrent het klassement weer om. Fenna Vestjens, Laura Wijdeveld en Renske van Elewout werden daardoor vierde, maar mochten wel door stromen naar het NK C-nivo wat op 25 juni a.s. plaats zal vinden in Ahoy te Rotterdam.

 

Op zondag was het D-nivo aan de beurt. ’s Middags kwamen de damesgroepen junioren in actie. Isa van de Weijer, Femke van Elewout en Maud Aldenzee mochten uiteindelijk de derde plek op het podium beklimmen. Een prachtprestatie! Deze dames mogen dan ook meedoen aan het NK DE-nivo wat op 4 juni eveneens weer in Zwolle plaats zal vinden.

 

De Nederlandse Kampioenschappen  A-, B- en C-nivo acrobatische gymnastiek, turnen en nog diverse andere disciplines van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zullen in het weekend van 25 en 26 juni a.s. plaats vinden in AHOY te Rotterdam.

 

Eind mei zullen in Zwolle de acrogymnasten van KDO welke op op B-nivo uitkomen, ook proberen om nog een plaatsje te bemachtigen voor het NK te Rotterdam.

Daisy Berkers en Lara van den Berg, Milou van Nunen en Evi Thielen wisten zich al eerder te plaatsen voor het NK B-nivo te Rotterdam.