Zoals jullie wellicht gehoord hebben tijdens de persconferentie van gisteren zijn de meeste bestaande corona maatregelen verlengd door de overheid (op basis van advies van het OMT en RIVM) tot 20 mei.
Er zijn enkele uitzonderingen, zo mogen de basisscholen en kinderdagverblijven weer open vanaf 11 mei en zijn de buitensporten (trainingen) voor kinderen van de basisschool leeftijd en van 12 tot 18 (met anderhalve meter afstand) weer toegestaan vanaf 29 april. Helaas betekent dit voor KDO tot 1 juni nog geen trainingen in de zaal.

We hadden uiteraard gehoopt dat er toch al iets meer mogelijk zou zijn.
Op basis van bovenstaande zijn we in overleg met het kader om de mogelijkheden te bespreken, als het weer het toe laat, om enkele leuke buiten activiteiten / lessen te organiseren. Maar omdat we ook in mei nog niet (eventueel in aangepaste vorm) de lessen kunnen hervatten hebben we als bestuur op onze online vergadering van 21 april besloten ook voor mei de 50% korting op de contributie te handhaven zoals we dat ook voor maart en april hebben doorgevoerd. Hiermee kunnen we toch voldoen aan onze vaste lasten en voorkomen we problemen voor onze club en vragen we niet meer dan strikt nodig is in deze vervelende periode.
Zoals het er nu voor staat, verwachten we dat we vanaf 1 juni meer ruimte gaan krijgen net als het voortgezet onderwijs, waarbij we de lessen in een aangepaste vorm zullen moeten uitvoeren waarbij de dan geldende regels zo goed mogelijk gevolgd worden om besmetting tegen te gaan.
Dit betekent dat we als KDO al langzaamaan voorbereidingen hiervoor gaan treffen en uiteraard zullen we zeker ook gebruik maken van de ondersteuning van de KNGU hierin. We willen ervoor zorgen dat we startklaar zijn als we weer mogen gaan trainen in de zaal.
We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en hebben met het bestuur halverwege mei weer een online vergadering gepland staan (na de persconferentie van de minister president) om te bekijken hoe we in juni verder kunnen gaan. We informeren jullie dan weer via de mail en via de trainers.
We zullen het nog even moeten volhouden om dit virus onder controle te houden.


We doen het samen! Stay Safe!!

Met vriendelijke groet,

Bestuur KDO Deurne